úterý 15. ledna 2019

AHS: Coven

Dneska se podíváme na třetí sérii American Horror Story. Po duchách a posedlé jeptišce přichází na řadu... čarodějnice.



Děj se tentokrát odehrává opět v současnosti. Začátek mi tak trochu připomíná X Meny :-) 

Co všechno se asi tak může stát, když v dnešní době proti sobě stojí moderní čarodějky a černošské voodoo čarodějky? Mají čarodějky šanci přežít, když po nich jdou moderní lovci? A nezničí se ve finále samy jen kvůli tomu, která z nich bude novou Nejvyšší?

Moc otázek? Pojďme se tedy na třetí sérii podívat blíže.

Výsledek obrázku pro ahs coven

Většina děje se odehrává v Akademii slečny Robichaux, kde se setkáváme s hlavními postavami - těmi je Zoe, mladá dívka, potomek Salemu, o které zatím víme jen to, že kdykoliv s ní někdo má sex, zemře na vykrvácení (tady pro mne ta podobnost s X Men a Rogue), televizní hvězda Madison, které ovládá telekinezi, jediná černoška Quennie, která je lidská voodoo panenka, čarodějka s downovým syndromem Nan, která umí číst myšlenky. 

Aktuální Nejvyšší je Fiona, která se do akademii, kterou vede její dcera Cordelia, vrací po té, co je,  v dnešní době, upálena čarodějka jménem Misty Day.

Výsledek obrázku pro ahs coven

Ač se děj, jak jsem psala výše, odehrává v současnosti, máme tu několik skoků do minulosti. Prvním je pohled do 19. století, do "lepšího domu", kde vládne madam Delphine LaLaurie,  která  je takovou zdejší Čachtickou paní (a historicky doložená postava - to se mi na AHS líbí - vždy tam je nějaký reálný základ....). Jak se jí ale podařilo přežít do dnešních dní? Odpovědí je voodoo královna Marie Laveau a její elixír nesmrtelnosti.

Dalšími flashbacky je pak období, kdy byla Fiona pouze studentkou v Akademii.

Zatímco  Fiona s pomocí Nan přivedou, do tohoto světa a této doby, zpět velmi rasistickou Delphine, Zoe a Madison se pokouší přivést zpět k životu Kyla - ovšem jeho mrtvé tělo skládají po vzoru Victora Frankensteina - vybírají si ty nejvíce sexy části těla. Asi netřeba říkat, jak takový experiment z rukou nezkušených čarodějek dopadne..

Výsledek obrázku pro ahs kyle

Chybí vám mužské postavy?

Kromě zombie Kyla je zde komorník Spalding, divný úlisný týpek bez jazyku a Hank, manžel Cordelie. A pochopitelně Papa Legba

Výsledek obrázku pro ahs coven papa legba

13 dílů plných akce, napětí, zvratů, ostatně všeho, na co jsem si u AHS zvykli a proč ho máme rádi, že? Dozvíme se, komu (všemu) se podaří vstát z mrtvých,co je Rituál Sedmi Divů, kde se vzal Sekerník, proč přišel Spalding o jazyk, kdo se stane novou Nejvyšší, kdo musel přijít o zrak, abys dostal dar vidění pravdy a plno dalšího. 

Výsledek obrázku pro ahs coven

Taky uvidíme, jak to dopadne, když dcera Nejvyšší jde prosit o pomoct voodoo královnu a co se stane, když se rasistka Delphine po staletích dostane do rukou Marii. A co Queenie? Zůstane jako jediná černoška v Akademii nebo se přidá k voodoo klanu? A co chudák Kyle? Zůstane navždy někde mezi dvěma světy?

Výsledek obrázku pro ahs coven

Coven rozhodně patří mezi mé oblíbené série. Není top, ale bavil mě a užila jsem si ho. Skvělý byl halloweenský díl, kde se Delphine setká se svými dcerami a my zjistíme, jak to s její rodinou bylo dál. Příběh Kyla a jeho matky a v neposlední řadě oddanost Spaldinga jsou věci, při kterých mrazí.

A jako vždy, neuvěřitelná Fiona - Jessica je prostě famozní a v této sérii se mi líbila snad nejvíc.

A co vy? Jaký je váš názor na Coven?

Lutzia <3

Žádné komentáře:

Okomentovat